SRBIJA GLAVNA VEST U RUSIJI! Vučić će od Putina tražiti JEDNU ključnu stvar, a ona je KOBNA PO ALBANCE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je situacija u regionu Balkana ozbiljna, da imamo ozbiljne političke probleme i da zato treba meriti svaki politički potez i reč, a da će sa ruskim predsednikom sutra razgovarati i o tome i o bilatelnim odnosima i mnogobrojnim projektima.

– U trenutku kada imamo ekonomski napredak i kada time možemo da budemo zadovoljni imamo značajne političke probleme u regionu i mnogo toga što nije sigurno kakav bi ishiod bio u slučaju narušuavanja stabilnosti. U tom smislu susret sa Putinom je veoma značajan – rekao je Vučić novinarima u Moskvi.

Razgovaraće, kako kaže, i o bilateralanim odnosima koji su politički dobri, ali mogu biti i bolji, rekao je Vučić.

Pratite nas i podržite - da se Srpski Glas čuje što više i što dalje:

On je dodao da će sa Putinom razgovarati i o mnogim projektima.

Kako je rekao Srbija je na ruskim televizijama među glavnim temama, ne samo zbog njegove posete, već i zbog svega što se zbiva oko nas, zbog nedavne situacije na Kosovu i provokacija Hašima Tačija.

– Pokušavamo da pronađemo najbolje rešenje za naše građane, kako da sačuvamo živote građana ali i stabilnost i mir – rekao je on.

Vučić je rekao i da će prvo imati razgovor u četiri oka sa Putiniom, a potom i sastanak delagacija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u Moskvi tražiti konkretnu političku podršku za Srbiju i da veruje da će je od predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina i dobti, kao što je to bilo i u prethodnom periodu.

– Došao sam da tražim podršku za Srbiju, konkretnu poltičku podršku za Srbiju. Verujem da ćemo je od predsednika Putina dobiti kao što smo je imali u prethodnom periodu – rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li će od Putina tražiti konktretnu podršku kada je reč o dešavanjima na KiM.

Vučić je ukazao da su danas drugačije okolnosti i prilike, „više je tenzija i važno je da o svemu tome razgovaramo, o svim pojedinačnim događajima koji su prethodili našem susretu, ali i o svemu onome što bi moglo da se dogodi ubuduće“.

Predsednik Srbije je rekao da on radi konkretno, da poznavajući predsednika Rusije Putina on takođe radi konkretno i naveo da šef ruske države nije čovek koji voli „okolo naokolo priče“.

Kada god smo razgovarali, kazao je predsednik Vučić, to smo radili veoma konkretno o svakom pitanju i o svakoj temi.

 

Izvor: Srbija Danas

BONUS VIDEO

Raška: Izjava ministra Vulina