ŠOKANTAN PLAN KRVNIKA! Zločinci PODELILI SEVER KOSOVA! Deo SRBIJI, deo Albancima…

Samozvani ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli kaže da je Priština spremna da povuče stopostotno povećane caine za robu iz Srbije i BiH samo ako se sprovedu svi potpisani sporazumi i ako između Beograda i Prištine postoji „stoprocentni reciprocitet“.

Pacoli u intervjuu za Dojče vele kaže da lično ne vidi šanse za rešenje kosovskog pitanja, ali da veruje u ekonomsko rešenje, što je interes „obeju strana“.

– Šta bi to bilo? To govorim još od 2007, da sever Kosova treba da bude velika privredna zona gde će deo teritorije pripadati Srbiji, a deo Kosovu, a da tom privrednom zonom upravlja neko treći. Tu vidim rešenje. Ali možda je za takve ideje još prerano – precizirao je Pacoli.

Pratite nas i podržite - da se Srpski Glas čuje što više i što dalje:

Rekao je da povećanje tarifa od 100 odsto za robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine „mora ostati na snazi“, uprkos osudama od SAD, Nemačke i drugih zapadnih zemalja.

– Moramo da im pokažemo da i Kosovo ima svoj ponos. Deset godina smo država. Ne možemo da dozvolimo da se dalje gazi ono što smo do sada postigli. Pametno bi bilo od Srba da razumeju da je nezavisnost Kosova realnost od 17. februara 2008. godine. To se ne može poništiti – rekao je Pacoli.

Smatra da se već vidi „koliko su ove carinske takse bolne za Srbiju“.

– Zato verujem da će i oni shvatiti da nam ne ostaje ništa drugo nego da sednemo za sto kao ravnopravni sagovornici, kao dve nezavisne države, i pričamo o budućnosti – dodao je Pacoli.

 

Izvor: Tanjug

BONUS VIDEO